בתקופה מסויימת בחיי גרתי כמה שנים בארה"ב, שם התאהבתי בכמה מהמטעמים המקומיים, אחד מהמטעמים האלה הוא הפרצעל (PRETZELׂ) מין בייגלה רך טעים וחמאתי. בכל קניון, תחנת עצירה בדרך וכו' אפשר למצוא דוכנים של Aunti Anne's Pretzels ואני פיתחתי אליהם חיבה עמוקה ומאז שחזרתי לארץ גם געגוע עמוק (במיוחד לאלה עם גבינת הצ'דר והחלפיניו מלמעלה).
כיוון שהתאומים שלי חובבי לחם מושבעים, וכיוון שאחד מהם התחיל בהרגל הלא כיפי (עבורי) של אכילת הקשה בלבד, אני מחפשת כל הזמן סוגי מאפים קשים מבחוץ וטעימים מבפנים שהשובבון יאכל.
אחרי חפירות חיפושים וניסויים מצאתי את המתכון שהפיק את הפרצעלים הכי מוצלחים וטעימים שהכנתי. והיתרון הכי גדול? הם מאדדדד מהירי הכנה - אפשר להכין אחר הצהריים וזה מוכן בזמן לארוחת ערב.
את המתכון מצאתי באתר של חברת הקמחים האמריקאית King Arthur Flour שאם אתם מסתדרים עם מתכונים באנגלית, זה יופי של מקור למתכוני מאפים ניפלאים מכל הסוגים המינים והלאומים.
בשלב הבא אני מתכוננת גם לשים את ידיי על גבינת צ'דר טובה וצינצנת חלופיניוס טעימים ולהכין לעצמי את הפרצעל האולטימטיבי...
יאללה לעבודה!

פרצעלס
מרכיבים:
לבצק:
2.5 כוסות קמח לבן
כפית מלח
כפית סוכר
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
לזיגוג:
1 כוס מים רותחים
2 כפות אבקת סודה לשתיה
מלח גס
3 כפות של חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר (אם יש) או לסתם קערה (אם אין) את כל מרכיבי הבצק, לשים במיקסר או ביד במשך 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
מקמחים מעט את הבצק, מעבירים לקערה ומכסים בניילון ניצמד רפוי, מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה.
בזמן שהבצק תופח, מכינים את הזיגוג:
מוזגים את המים הרותחים לתוך תבנית מלבנית בינונית, מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים עד המסתה במים.
מניחים את התבנית בצד עד שהמיים נהיים חמימים/פושרים.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
את הבצק שתפח, מעבירים למשטח עבודה משומן קלות.
מחלקים בעדינות את הבצק ל8 חתיכות שוות.
לחתיכות מניחים לתפוח (לא מכוסות) במשך כ5 דקות.
מגלגלים כל חתיכת בצק ל"נחש" ארוך, ויוצרים את צורת "הבייגלה". (לולאה שבתוכה מעבירים צד אחד של נחש הבצק)
טובלים כל פרצעל למשך 2 דקות בתבנית עם מי הסודה (אפשר כמובן לטבול כמה פרצעלים בכל פעם). הטבילה הזו מעניקה לפרצעל, זיגוג קרנצ'י וזהוב.
מניחים את הפרצעלים בתבנית האפייה, מפזרים עליהם מעט מלח גס (לפי טעמכם) ואני אוהבת לפזר גם סומסום,
ומניחים להם לתפוח כעשר דקות.
מכניסים לתנור ואופים בין 8 ל9 דקות או עד שהפרצעלים מקבלים צבע חום זהוב.
לאחר הוצאתם מהתנור מברישים את הפרצעלים בנדיבות בחמאה המומסת שהכנו מראש.
אני מגישה לילדים חם, עם ירקות חתוכים, גבינות,טונה, חביתה וכל מה שמתחשק :) כמו שאפשר לראות בתמונה, הם לא מחכים יותר מדי לפני שמתחילים לאכול...
בתאבון!!
כיוון שהתאומים שלי חובבי לחם מושבעים, וכיוון שאחד מהם התחיל בהרגל הלא כיפי (עבורי) של אכילת הקשה בלבד, אני מחפשת כל הזמן סוגי מאפים קשים מבחוץ וטעימים מבפנים שהשובבון יאכל.
אחרי חפירות חיפושים וניסויים מצאתי את המתכון שהפיק את הפרצעלים הכי מוצלחים וטעימים שהכנתי. והיתרון הכי גדול? הם מאדדדד מהירי הכנה - אפשר להכין אחר הצהריים וזה מוכן בזמן לארוחת ערב.
את המתכון מצאתי באתר של חברת הקמחים האמריקאית King Arthur Flour שאם אתם מסתדרים עם מתכונים באנגלית, זה יופי של מקור למתכוני מאפים ניפלאים מכל הסוגים המינים והלאומים.
בשלב הבא אני מתכוננת גם לשים את ידיי על גבינת צ'דר טובה וצינצנת חלופיניוס טעימים ולהכין לעצמי את הפרצעל האולטימטיבי...
יאללה לעבודה!

פרצעלס
מרכיבים:
לבצק:
2.5 כוסות קמח לבן
כפית מלח
כפית סוכר
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
לזיגוג:
1 כוס מים רותחים
2 כפות אבקת סודה לשתיה
מלח גס
3 כפות של חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר (אם יש) או לסתם קערה (אם אין) את כל מרכיבי הבצק, לשים במיקסר או ביד במשך 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
מקמחים מעט את הבצק, מעבירים לקערה ומכסים בניילון ניצמד רפוי, מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה.
בזמן שהבצק תופח, מכינים את הזיגוג:
מוזגים את המים הרותחים לתוך תבנית מלבנית בינונית, מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים עד המסתה במים.
מניחים את התבנית בצד עד שהמיים נהיים חמימים/פושרים.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
את הבצק שתפח, מעבירים למשטח עבודה משומן קלות.
מחלקים בעדינות את הבצק ל8 חתיכות שוות.
לחתיכות מניחים לתפוח (לא מכוסות) במשך כ5 דקות.
מגלגלים כל חתיכת בצק ל"נחש" ארוך, ויוצרים את צורת "הבייגלה". (לולאה שבתוכה מעבירים צד אחד של נחש הבצק)
טובלים כל פרצעל למשך 2 דקות בתבנית עם מי הסודה (אפשר כמובן לטבול כמה פרצעלים בכל פעם). הטבילה הזו מעניקה לפרצעל, זיגוג קרנצ'י וזהוב.
מניחים את הפרצעלים בתבנית האפייה, מפזרים עליהם מעט מלח גס (לפי טעמכם) ואני אוהבת לפזר גם סומסום,
ומניחים להם לתפוח כעשר דקות.
מכניסים לתנור ואופים בין 8 ל9 דקות או עד שהפרצעלים מקבלים צבע חום זהוב.
לאחר הוצאתם מהתנור מברישים את הפרצעלים בנדיבות בחמאה המומסת שהכנו מראש.
אני מגישה לילדים חם, עם ירקות חתוכים, גבינות,טונה, חביתה וכל מה שמתחשק :) כמו שאפשר לראות בתמונה, הם לא מחכים יותר מדי לפני שמתחילים לאכול...
בתאבון!!
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה