יום רביעי, 26 ביוני 2013

מרק מינסטרונה בריא ומפנק

אז נכון שקיץ עכשיו, אבל הילדים (ואני) אוהבים מרק בכל עונה:) בעיני מרק עשיר הוא אחד מהcomfort foods הכי טובים ובריאים שיש.
אצלי במיטבח יש באופן קבוע מרק, בדרך כלל מרק ירקות ועדשים שהוא מצויין עבור הקטנטונת ועבור הגדולים.
חלופה פופלארית וקצת מושקעת יותר הוא מרק המינסטרונה.
באופן כללי אני משתדלת שכל מרק יכיל קטניות כדי לאזן את התזונה של השובבון שלי שלא אוכל בשר.
וכך הגעתי למרק המינסטרונה שהיה אחד החביבים עלי בילדותי, רק שאז לא נעים להודות, היה מדובר במרק נמס בכוס משקית! כשבגרתי חיפשתי את הגירסה ""האמיתית" למרק הזה והתאהבתי.
עבור ילדים מדובר במרק מעולה שמכיל מכל טוב, ברב המתכונים למרק מופיעה שועית לבנה, בגירסה שלי למרק אני מחליפה את השועית הלבנה בשועית האזוקי המוכרת קצת פחות.
האזוקי עשירה מאד  בסידן, חלבון, ברזל,חומצה פולית וסיבים תזונתיים. היא מהווה פתרון תזונתי מעולה לילדים ומבוגרים הנמנעים מאכילת בשר וחלבון מן החי.
את שועית האזוקי יש להשרות (כמו את מרבית הקטניות) למשך לילה שלם. אני בדרך כלל משרה את כל השקית, ואז מחלקת את הכמות לשקיות קטנות (כמות של כוס בכל שקית) ומקפיאה.
בסיס המרק הוא עגבניות, אני תמיד שמחה להשתמש בעגבניות טריות, במיוחד עגבניות תמר, אבל בזמנים בהם העגבניות יקרות, אני בהחלט משתמשת בקופסת שימורים של עגבניות תמר שלמות וקלופות (בדרך כלל של יכין) והן מהוות פיתרון מצויין,טעים, וכזה שמקצר את את תהליך הבישול.
אחת מהתוספות למרק שהופכות אותו לכזה פופלארי אצל הילדים -היא הפסטה. יש המבשלים את הפסטה יחד עם המרק (מוסיפים אותה בעשר הדקות האחרונות של הבישול) אני לא אוהבת את זה, הפסטה "שותה" די הרבה מהנוזלים של המרק ומפרישה עמילן לתוכו, ולכן אני מעדיפה לבשל אותה בניפרד ולפזר אותה מעל המרק בזמן ההגשה.
לגירסה נטולת גלוטן אפשר להשתמש בפסטה מקמח אורז שהיא גם שילוב מעולה עם הקטניות, והמירקם שלה משתלב מצויין במרק.
הדבר הכי חשוב במרק הזה הוא עשבי התיבול שנותנים לו את הטעם והניחוח הכל כך איטלקי שלו. אני אוהבת להוסיף - בזיליקום,(טרי) טימין(טרי), טיפונת אורגנו יבש, עלה דפנה אחד, הכל לפי טעמכם.

מרק מינסטרונה
מרכיבים:
8 עגבניות תמר בשלות או קופסת שימורים אחת של עגבניות תמר קלופות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כרובית (אם גדולה) או כרובית  קטנה שלמה מופרדת לפרחים
כוס שועית אזוקי (אחרי השריה של לילה)
כוס שועית ירוקה טריה או קפואה
שמן זית לטיגון הבצל
מים - בערך 5 כוסות, הכל לפי ההעדפה שלכם בעניין סמיכות המרק.
 2 כפיות מלח (או על פי טעמכם)
כפית סוכר גדושה
2 ענפי בזיליקום טריים
2 ענפי טימין טריים
מעט אורגנו יבש
עלה דפנה אחד
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד הזהבה.
קוצצים את העגבניות לקוביות ומוסיפים יחד עם 2 שיני שום כתושות.
אם משתמשים בקופסת שימורים - מוסיפים גם את נוזלי העגבניות שנותרו בקופסא.
נותנים לעגבניות להתבשל ולהתרכך , כשמתרככות מוסיפים את שאר המרכיבים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה כאשר מוודאים שיש מספיק נוזלים בסיר.
מבשלים בסיר ניפרד את הפסטה ומוסיפים לסיר (אני אוהבת להוסיף ממש בזמן ההגשה).
אם מדובר בפסטה מקמח אורז (טעים וללא גלוטן) זמן הבישול בדרך כלל קצר מאד, אני מוסיפה שמן זית למים הרותחים שבהם מתבשלת הפסטה כדי שלא תהיה דביקה.

2 הערות:
אם נישאר מרק גם ליום למחרת - אתם תגלו שהוא טעים הרבה יותר, כל הטעמים התערבבו ויצרו ארומה וטעם ניפלא.

אני טוחנת מעט מהמרק ונותנת לבייבית הקטנה שלי לאכול. אני "בוררת" לה את הירקות ומוודאה שאין כמות גדולה מדי של קטניות וכרובית כדי לא להכביד על העיכול, אבל היא מאדדד אוהבת את הטעם.

בתאבון!









0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

 

ארוחת ילדים Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template