ארוחת ערב היא הסוגיה שמעסיקה אותי חצי מהיום, כמוני הרבה מההורים שמקיפים אותי שוברים את הראש בניסיון למצוא דרכים לגוון ולהעשיר את ה"חביתה/סלט/טוסט" הרגילים.
אצלי העלילה קצת מסתבכת כי יש לי צמד תאומים שלא יכולים להיות שונים יותר בהעדפות התזונתיות שלהם.
בארוחת הצהריים שלהם בגן למשל הם מתחלקים בצורה סימטרית - אחד אוכל רק את המנה הבשרית ואחד אוכל רק את תוספת הפחממות (מתכונים ל"סרבני בשר" בפוסטים הבאים). לכן בערב אני תמיד משתדלת למצוא פתרונות שיאזנו את שניהם ואת שאר ההעדפות שלהם.
אחד הדברים ששניהם מוכנים לאכול הוא ביצה ולכן אני מנסה לגוון את אופן הכנת הביצים ככל הניתן ולהוסיף להן כמה שיותר ערכים תזונתיים נוספים. כך נולדה השקשוקה עם עלי המנגולד.
עלי המנגולד (עלי סלק) הם סוג של פצצת בריאות מרוכזת, הם עשירים מאדדד בויטמינים בעיקר ויטמין A ,C , וויטמין K, עשירים בחומצה פולית ובסידן, ומלאים בכלורופיל שעוזר לניקוי רעלים וטיהור הדם.
ואיך שכחתי לציין? הכי חשוב-הם כל כך טעימים ומשתלבים ניפלא עם השקשוקה.
הדבר השני שהשובבים שלי מוכנים לאכול בכמויות הוא- לחם, אוהבים לאכול אותו ככה כלי כלום או בטוסט, עם גבינה וכו'.
החיבה שלהם ללחם הובילה אותי לנבירה מעמיקה באתרי אפיה כדי למצוא מתכוני לחם שיש בהם קצת יותר מקמח ומים מבחינה תזונתית ומבחינת טעם.
את המתכון ללחמניות מצאתי באתר של "הנחתום" של שלומי שיטרית המוכשר, שהוא אתר ניפלאאאא לכל מי שאוהב להתעסק בבצקים וגם למי שתמיד פחד מהם. כל מתכון מלווה בהסברים מפורטים וקלים להבנה. האתר מלא במתכוני לחמים ולחמניות ניפלאים מגוונים ומעניינים. המתכון המצ"ב ללחמניות הקוטג' הפך לפופלארי ביותר בקרב ילדי וילדי השכנים שנהנים מהלחמניות בכל פעם שהן יוצאות מהתנור (הריח מביא את כולם למיטבח שלי). הלחמניות ניפלאות ככה כמו שהן (ולנו ההורים העייפים הן ליווי ניפלא לכוס קפה) והן מדהימות כשטובלים אותן ברוטב העשיר של השקשוקה.
מצרפת לכן/לכם קישור למתכון המעולה הזה +כמה הערות שלי לגביו.
ועכשיו למתכונים!
שקשוקה עם מנגולד:
3 ביצים (או כל כמות אחרת בהתאם לכמות הסועדים)
2 עגבניות בשלות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
חבילת עלי מנגולד שטופים וקצוצים (אני קוצצת גם את הגבעול הלבן שבעיניי הוא מאד טעים)
בצל אחד
2 שיני שום כתושות
תבלינים -מלח,פילפל, פפריקה חריפה,מתוקה
כפית סוכר
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים (במחבת עמוקה או סיר שטוח ורחב) עד הזהבה
מוסיפים את עלי המנגולד ומנמיכים מעט את האש, עד שרואים שהמנגולד הפריש את הנוזלים שלו ואיבד מניפחו.
קוצצים את העגבניות (אני אוהבת לקלף אותן בגלל הילדים) ומוסיפים עם השום הכתוש לסיר.
את רסק העגבניות מדללים במעט מים ומוסיפים לסיר.
זה הזמן לתבל על פי טעמכם- מלח,פילפל,פפריקה כפי שאתם אוהבים. חשוב להוסיף כפית סוכר כדי למתן את החמיצות של העגבניות.
כשהרוטב רותח ומבעבע מוסיפים כל ביצה בניפרד לסיר.
מכסים ומניחים להתבשל על אש בינונית עד שהביצים נראות מוכנות.
ביחד עם הלחמניות שהמתכון שלהן מצורף למטה זו ארוחת ערב מלאה ומושלמת!
לינק למתכון לחמניות הקוטג' של שלומי "הנחתום":
http://www.baking.co.il/cottage_cheese_buns
כמה הערות לגבי המתכון:
* במתכון שלומי ממליץ להשתמש בקמח חלה או קמח לחם לבן, אחת מהתגליות המוצלחות שהיו לי לאחרונה בזכות המתכון הזה הוא הקמח היעודי לחלות של שטיבל. ניסיתי את המתכון גם עם קמח רגיל וזה פשוט לא יוצא אותו דבר.
כשאני משתמשת בקמח לחלה הלחמניות יוצאות אוריריות וקלילות בצורה ממכרת פשוט.
* הכמויות במתכון הן של משקל (גרמים) ולא נפח, אני מוכרחה להודות שאין לי מישקל מיטבח בבית ולכן אני משתמשת במחשבוני המרה (לינק לאחד כזה בסוף הפוסט) ועושה התאמות לפי הבצק שמתקבל (יבש מדי - מוסיפה עוד נוזלים, דביק מדי -מוסיפה עוד קמח)
* מיקסר חזק עם וו לישה הופך את תהליך הכנת הבצק למאד פשוט, אך בהחלט ניתן להסתדר בלי- יש משהו מאד תרפיוטי בלישת בצק בידיים, אני עדיין עושה את זה מדי פעם כשצריכה לפרוק קצת מתחים.
מחשבון המרת מידות:
http://www.rotev.co.il/dictionary/cooking_calculator.aspx
בתאבון!
אצלי העלילה קצת מסתבכת כי יש לי צמד תאומים שלא יכולים להיות שונים יותר בהעדפות התזונתיות שלהם.
בארוחת הצהריים שלהם בגן למשל הם מתחלקים בצורה סימטרית - אחד אוכל רק את המנה הבשרית ואחד אוכל רק את תוספת הפחממות (מתכונים ל"סרבני בשר" בפוסטים הבאים). לכן בערב אני תמיד משתדלת למצוא פתרונות שיאזנו את שניהם ואת שאר ההעדפות שלהם.
אחד הדברים ששניהם מוכנים לאכול הוא ביצה ולכן אני מנסה לגוון את אופן הכנת הביצים ככל הניתן ולהוסיף להן כמה שיותר ערכים תזונתיים נוספים. כך נולדה השקשוקה עם עלי המנגולד.
עלי המנגולד (עלי סלק) הם סוג של פצצת בריאות מרוכזת, הם עשירים מאדדד בויטמינים בעיקר ויטמין A ,C , וויטמין K, עשירים בחומצה פולית ובסידן, ומלאים בכלורופיל שעוזר לניקוי רעלים וטיהור הדם.
ואיך שכחתי לציין? הכי חשוב-הם כל כך טעימים ומשתלבים ניפלא עם השקשוקה.
הדבר השני שהשובבים שלי מוכנים לאכול בכמויות הוא- לחם, אוהבים לאכול אותו ככה כלי כלום או בטוסט, עם גבינה וכו'.
החיבה שלהם ללחם הובילה אותי לנבירה מעמיקה באתרי אפיה כדי למצוא מתכוני לחם שיש בהם קצת יותר מקמח ומים מבחינה תזונתית ומבחינת טעם.
את המתכון ללחמניות מצאתי באתר של "הנחתום" של שלומי שיטרית המוכשר, שהוא אתר ניפלאאאא לכל מי שאוהב להתעסק בבצקים וגם למי שתמיד פחד מהם. כל מתכון מלווה בהסברים מפורטים וקלים להבנה. האתר מלא במתכוני לחמים ולחמניות ניפלאים מגוונים ומעניינים. המתכון המצ"ב ללחמניות הקוטג' הפך לפופלארי ביותר בקרב ילדי וילדי השכנים שנהנים מהלחמניות בכל פעם שהן יוצאות מהתנור (הריח מביא את כולם למיטבח שלי). הלחמניות ניפלאות ככה כמו שהן (ולנו ההורים העייפים הן ליווי ניפלא לכוס קפה) והן מדהימות כשטובלים אותן ברוטב העשיר של השקשוקה.
מצרפת לכן/לכם קישור למתכון המעולה הזה +כמה הערות שלי לגביו.
ועכשיו למתכונים!
שקשוקה עם מנגולד:
3 ביצים (או כל כמות אחרת בהתאם לכמות הסועדים)
2 עגבניות בשלות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
חבילת עלי מנגולד שטופים וקצוצים (אני קוצצת גם את הגבעול הלבן שבעיניי הוא מאד טעים)
בצל אחד
2 שיני שום כתושות
תבלינים -מלח,פילפל, פפריקה חריפה,מתוקה
כפית סוכר
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים (במחבת עמוקה או סיר שטוח ורחב) עד הזהבה
מוסיפים את עלי המנגולד ומנמיכים מעט את האש, עד שרואים שהמנגולד הפריש את הנוזלים שלו ואיבד מניפחו.
קוצצים את העגבניות (אני אוהבת לקלף אותן בגלל הילדים) ומוסיפים עם השום הכתוש לסיר.

זה הזמן לתבל על פי טעמכם- מלח,פילפל,פפריקה כפי שאתם אוהבים. חשוב להוסיף כפית סוכר כדי למתן את החמיצות של העגבניות.
כשהרוטב רותח ומבעבע מוסיפים כל ביצה בניפרד לסיר.
מכסים ומניחים להתבשל על אש בינונית עד שהביצים נראות מוכנות.
ביחד עם הלחמניות שהמתכון שלהן מצורף למטה זו ארוחת ערב מלאה ומושלמת!
לינק למתכון לחמניות הקוטג' של שלומי "הנחתום":
http://www.baking.co.il/cottage_cheese_buns
כמה הערות לגבי המתכון:
* במתכון שלומי ממליץ להשתמש בקמח חלה או קמח לחם לבן, אחת מהתגליות המוצלחות שהיו לי לאחרונה בזכות המתכון הזה הוא הקמח היעודי לחלות של שטיבל. ניסיתי את המתכון גם עם קמח רגיל וזה פשוט לא יוצא אותו דבר.
כשאני משתמשת בקמח לחלה הלחמניות יוצאות אוריריות וקלילות בצורה ממכרת פשוט.
* הכמויות במתכון הן של משקל (גרמים) ולא נפח, אני מוכרחה להודות שאין לי מישקל מיטבח בבית ולכן אני משתמשת במחשבוני המרה (לינק לאחד כזה בסוף הפוסט) ועושה התאמות לפי הבצק שמתקבל (יבש מדי - מוסיפה עוד נוזלים, דביק מדי -מוסיפה עוד קמח)

מחשבון המרת מידות:
http://www.rotev.co.il/dictionary/cooking_calculator.aspx
בתאבון!
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה