פוסט ראשון ואני מתרגשת! אז למי שלא קרא/קראה את הפרופיל שלי, אני חמדה -אמא (במשרה מלאה) לתאומים בנים מדהימים בני שנתיים וחצי+, ולבת קטנטנה ומתוקה בת שבעה חודשים.
הבייבית שלי התחילה את שלב המוצקים בגיל חצי שנה עם כמה כפיות של ירקות שונים, אך מהר מאד גילתה התלהבות ותאבון ועברה לאכול ארוחות מלאות.
בשלב זה היא אוכלת ארוחת מוצקים אחת בבוקר ואחת בערב.
ארוחת הבוקר היא הבעיתית יותר. הקטנטונת באופן מפתיע לאאאאא אוהבת פירות מתוקים, וממש לא מחבבת את המירקם של שיבולת השועל שאיתה ניסיתי למתן את המתיקות של הפירות.
המתכון המובא בפוסט זה, נולד כתוצאה מהצורך - לשלב מנת פרי בארוחה, לגוון את מירקם הארוחה כדי שלא תתרגל רק למחיות חלקות, לשלב ביצים ומוצרי חלב (לא חלב ניגר כמובן) בתזונה שלה כדי לשלול אלרגיות (ע"פ המלצת רופאת הילדים שלנו אנחנו משתדלים לחשוף אותה "בחלון ההזדמנויות "של 6-7 חודשים לכמה שיותר מזונות).
המרקם של הלביבות מאד מאד רך כך שניתן להאכיל אותה בהן ללא חשש.
אני מועכת אותן טיפה עם מזלג ומגישה לה בטעימות קטנות.
הבייבית שלי התחילה את שלב המוצקים בגיל חצי שנה עם כמה כפיות של ירקות שונים, אך מהר מאד גילתה התלהבות ותאבון ועברה לאכול ארוחות מלאות.
בשלב זה היא אוכלת ארוחת מוצקים אחת בבוקר ואחת בערב.
ארוחת הבוקר היא הבעיתית יותר. הקטנטונת באופן מפתיע לאאאאא אוהבת פירות מתוקים, וממש לא מחבבת את המירקם של שיבולת השועל שאיתה ניסיתי למתן את המתיקות של הפירות.
המתכון המובא בפוסט זה, נולד כתוצאה מהצורך - לשלב מנת פרי בארוחה, לגוון את מירקם הארוחה כדי שלא תתרגל רק למחיות חלקות, לשלב ביצים ומוצרי חלב (לא חלב ניגר כמובן) בתזונה שלה כדי לשלול אלרגיות (ע"פ המלצת רופאת הילדים שלנו אנחנו משתדלים לחשוף אותה "בחלון ההזדמנויות "של 6-7 חודשים לכמה שיותר מזונות).
המרקם של הלביבות מאד מאד רך כך שניתן להאכיל אותה בהן ללא חשש.
אני מועכת אותן טיפה עם מזלג ומגישה לה בטעימות קטנות.
ההתלהבות שבה היא אכלה את הלביבות הפתיעה אותי עד אין קץ.
הלביבות משמשות כארוחת בוקר מאוחרת לפיצקית, וכתוספת טעימה לארוחת ערב לגדולים יותר.
בבלילה אין סוכר, הבננה משמשת כממתיק היחיד . לגדולים יותר אני מוסיפה לפעמים טיפטוף של רוטב מייפל אורגני על הלביבות המוכנות.
ואחרי כל ההקדמה הארוכה, המתכון:
לביבות גבינה ובננה:
ואחרי כל ההקדמה הארוכה, המתכון:
לביבות גבינה ובננה:
בננה אחת קטנה או חצי בננה גדולה
8 כפות (מדידה) גדושות של גבינה לבנה
1/2 גביע יוגורט ביו 3%
1/2 כוס קמח תופח
1 ביצה
1/2 כפית שקדיה
אופן ההכנה:
מועכים את הבננה במזלג.מערבבים את שאר המרכיבים בקערה ומוסיפים את הבננה.
מחממים מחבת על אש נמוכה ומרססים בתרסיס שמן (מומלץ, כך הלביבות יוצאות אוריריות ולא שומניות).
מעבירים כף בלילה למחבת (במחבת ממוצעת נכנסות 3 לביבות בכל פעם)
הופכים את הלביבות כשרואים בועיות אויר קטנות.
הערות:
* בדרך כלל אין צורך לרסס את המחבת יותר מפעם אחת בתרסיס השמן.
המחבת החמה היא כל מה שדרוש להן כדי להיות מוכנות.
בתאבון!
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה