יום שני, 28 באוקטובר 2013

חזרתי :) + מתכון לקישים שכיף לילדים ותינוקות לאכול...

עבר הרבה זמן מאז שהעליתי לכאן פוסט. ההפסקה הזו לא נעשתה במודע, היא פשוט קרתה.
את שלושת החודשים האחרונים אני מרגישה שהעברתי בניסיון לשרוד את החופשות, את החגים, את הגמילה של התאומים שלי שקרתה במקביל לחופשת הקיץ המאדדדדד ארוכה שלהם. אם אתן אמהות כמוני שבילו את יולי אוגוסט וספטמבר בניסיון לשעשע ילדים (במקרה שלי תאומים בני 3 +תינוקת) במשך ימים מלאים,אז אתן יודעות על מה אני מדברת.
ביליתי המון המון שעות במטבח בחודשים האלה, אבל בישלתי את מה שאני מכירה ועושה בעיניים עצומות בלי לנסות להיות יצירתית מדי :), למי יש זמן ליצירתיות כשהילדים בחופש??
אבל סוף סוף דברים נכנסו לסוג של שיגרה (לא כולל מחלות של עונות המעבר כמובן), ועכשיו חזרתי להנות מהמטבח, אם כי אני מבלה בו הרבה יותר שעות ביום כיון שהתאומים נכנסו לגן מועצה. הם אוכלים 3 ארוחות ביום בבית (בוקר לפני הגן, צהריים וערב), ואחותם הקטנה שחגגה שנה אתמול, אוכלת גם היא 3 ארוחות ביום. אז עכשיו האתגר הוא כפול, לבשל ארוחות שמתאימות לבת שנה עם ארבע שיניים ולתאומים בני שלוש שחוזרים מורעבים הביתה :)
כיון שבנוסף לכל זה שלושת ילדי חוגגים יום הולדת באותו שבוע - אני עסוקה בימים אלה בארגון מסיבת יום ההולדת שלהם שכוללת את המשפחה המורחבת של האיש ושלי, ומשפחות החברים הקרובים שלנו.
את התפריט תכננתי כבר לפני שבועיים ובימים האחרונים ערכתי ניסויים כדי לוודא שהתוכניות שלי מוצלחות.
במסגרת הזו ניסיתי אתמול מתכון של קישים שבמקור מיועדים לתבניות גדולות, אך אני הפכתי אותם למיני קישים אישיים.
המיני קיש הפך להצלחה גדולה בקרב הילדודס שלי וגם בקרב המבוגרים (האיש ואני)אז הנה אני כאן חולקת אתכם את המתכון המוצלח שגיליתי.
נכון שסידור של מיני קישים בתבנית שקעים לוקח כמה דקות יותר מקיש אחד גדול בתבנית אבלללל ילדים משום מה אוהבים דברים שבאים בקטן ושהם רק שלהם , אני מיישמת את השיטה הזו כמעט על הכל - שניצלונים במקום שניצלים גדולים, מאפינס במקום עוגה, לביבות במקום פשטידות, מיני פיצות במקום פיצה גדולה וכו'.
באופן מפתיע ההכנה של 24 יחידות כאלה לקחה לי פחות זמן משציפיתי. אני השתמשתי ב2 מליות שונות, ברוקולי (הפיבוריט שלי ושל הבייבית) ובטטה (הפיבוריטית של הילדים והאיש).
במשך שנים רבות הייתי אופה קישים עם אותו מתכון רגיל שניתן למצוא בכל ספר בישול, אבל הפעם מצאתי מתכון חדש שהיה נראה מעניין של השף אורן בקר, השתמשתי במתכון שלו וקיבלתי בצק פריך פריך וטעים טעים - ממליצה בחום רב.
הנה לינק למתכון המקורי:
http://www.xnet.co.il/food/articles/0,14567,L-3099123,00.html

כמה הערות והתאמות שערכתי למתכון המקורי בחלק של המלית:
ממליצה להכין כמות כפולה של הבצק, מהמלית נישאר די הרבה אבל הבצק מתאים בדיוק ל24 יחידות. את הבצק שנשאר אפשר להקפיא עד חודש (אני מאד אוהבת שיש לי בצק של קיש במקפיא, זה מצויין לארוחת ערב מהירה או לאורחים שנוחתים בהפתעה. (את הקישים המוכנים ניתן לחלוטין להקפיא בקופסא אטומה היטב. שעה של הפשרה, וחימום קל בתנור ויש לך ארוחת ערב בשלוף.)
לגבי הבטטה - כיון שהקישים מתאימים גם לקטנטנים - את הדבש שבמלית הבטטה החלפתי בכף סילאן ויצא מעולההה. הילדים נישנשו את הבטטה ככה סתם.
את השמנת החמוצה שבמלית החלפתי ביוגורט רגיל (דנובה במקרה שלי), אני מאד אהבתי את הטעם והקלילות שהיוגורט נותן.
במקום פרמזן שאף פעם אין לי בבית בשיגרה, החלפתי בגבינה בולגרית מפוררת שעבדה מעולה  גם עם מלית הברוקולי וגם עם מלית הבטטה. הוספתי קצת יותר מ2 הכפות המומלצות במתכון. לא מתה על הכבדות והטעם האגרסיבי שיש לפרמזן במאפים ובעיני הטעם הזה גם פחות מסתדר לילדים.
ממליצה בחום לקמח מעט את תבנית השקעים במקום לשמן אותם - הקישים נשלפו בקלות רבה ובשלמותם מהתבנית.
חשוב - להמתין עד שהקישים מתקררים לחלוטין ורק אז לשלוף אותם. אני פשוט הפכתי את תבנית השקעים מעל תבנית רגילה גדולה והקישים נשלפו בקלילות.
אפשר להכין את הבצק לילה קודם,להשאיר במקרר וביום למחרת להכין בכמה דקות הכנה יופי של קישים.
מלית הבטטה מצריכה יותר התעסקות (אפיה של הבטטות 20 דקות בתנור), הברוקולי לעומת זאת רק צריך להפשיר והוא מוכן לפעולה.
זו מנת רושם שאפשר להכין בכמה דקות, טעימה למבוגרים וקטנטנים, מעולה לארוחת ערב, או לבראנץ' וארוח, בדיוק כמו שאני אוהבת - מנה רב שימושית!
הקטנטונת שלי טרפה את קיש הברוקולי ברגע שהוא התקרר מספיק - ואני הייתי אמא מרוצה :)

אז יאללה לעבודה! תראו איזה חתיכים הקישים האלה יוצאים...




2 תגובות:

  1. הקישים נראים ממש מעולים ואני תמיד אומרת לנכדים שלי שמבוגרים הינם כמו ילדים ... אבל בזמן שאני עושה כל מעמץ לאכול אוכל בריא (במבוסס על ירקות ופירות) אני כבר מיואשת מלגום להם לטעום אוכל שאינו פסטה או בצק !

    השבמחק
    תשובות
    1. היאוש מוכר וחווה אותו כל מי שניסה להאכיל ילדים לאורך זמן:) מה לשמדתי עם שלושת ילדי זה להמשיך ולנסות, הטעם והרצונות שלהם משתנים כלללל הזמן. אני מנסה לא להתחכם יותר מדי, לחפש מנות פשוטות יחסית עם ערך תזונתי כמה שיותר גבוה, וגם להלשים עם העובדה שלא כל ארוחה שאגיש להם תהיה מופת של בריאות - זה גם בסדר:) כל זמן ששומרים על איזון ומנסים ל"הגניב" פנימה רכיבים מזינים.

      מחק

 

ארוחת ילדים Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template