אחרי פרידה כפויה מהמחשב שלי (ותודה לפורצים שלקחו לי את מה שאני מחשיבה ליד השלישית שלי) חזרתי!
בינתיים הילדודס שלי הספיקו לצאת לחופש ועכשיו אני בבית כל יום כלללללל היום עם 3 פעוטות מתוקים מצחיקים ומתישים :)
כדי שהיאוש יעשה יותר נוח כמו ששרה חווה אלברשטיין, החלטתי להמתיק לכולנו את היום עם העוגיות שאני הכי אוהבת בעולם, הן קטנות, ממכרות, נמסות בפה ומבחינתי הן השילוב האולטימטיבי בעוגיה - עוגיות חמאה עם צ'וקלט צ'יפס.
את עוגיות הצ'וקלט צ'יפס הסטנדרטיות אני לא מחבבת וכך גם ילדי, תקראו לי משוגעת אבל משהו בטקסטורה הקראנצ'ית שלהן עושה לי צמרמורת. כיוון שהבצק של העוגיות האלה כל כך קל להכנה, עם מינימום מצרכים, הוא מהווה גם תעסוקה מצויינת לימי הקיץ החמים שבהם אנחנו כולנו "תקועים" בבית מפאת החום. הילדים אוהבים לשחק עם הבצק הזה, לעשות ממנו כדורים, לשלוף ממנו את הצ'וקלט צ'יפס ולהגניב אותם מהר לפה (לפני שאמא תשים לב...) ואני מוכרחה להודות, גם אני אוהבת לטעום (רק טיפונת אני נשבעת!)מהבצק הזה ככה כמו שהוא - מאד מזכיר לי את הימים שבהם יכולתי לשבת לבד עם כפית, קרטון בן אנד ג'ריס בטעם cookie dough וסרט בנות רומנטי.
אני מתריעה מראש - זה איננו מתכון דיאטטי אבל הוא כל כך טעים ופשוט ובימים טרופים אלו פינוק מתוק שומר על רגיעה יחסית בבית :)
אז יאללה לאפייה!
עוגיות חמאה וצ'וקלט צ'יפס
מרכיבים:
225 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח לבן
1 שקית (100 גר') אבקת סוכר
כוס צ'וקלט צ'יפס
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במיקרוגל בתוך קערית.
מוסיפים לקערית את תמצית הווניל, מערבבים ומניחים בצד עד שהתערובת מתקררת.
לקערה ניפרדת מנפים את הקמח,מוסיפים את הסוכר והצ'וקלט צ'יפס.
מוסיפים את תערובת החמאה והווניל הפושרת לקערה, ומערבבים את הכל בידיים עד שמתקבל גוש בצק נעים לעבודה וקצת מתפורר. (בערך 2 דקות לישה קלה ומהירה ביד).
מכינים כדורים קטנים ומשטחים אותם מעט בעדינות (החלק החביב על הילדים).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, אופים כעשר דקות או עד שקצוות העוגיות מתחילות להזהיב.
העוגיות יהיו רכות כשתוציאו אותם מהתנור ויתקשו מעט כשיתקררו.
הערות:
אפשר בהחלט להשתמש בשוקולד מריר שחותכים לקוביות בעזרת סכין, וזה מה שהייתי עושה אם לא היו לי 3 קטנטנים שמתרוצצים לי ברחבי המטבח :), הצו'קלט צ'יפס המוכנים פשוט הופכים את התהליך למהיר וקל יותר (וכאמור הילדים ממש מאוהבים בהם).
בינתיים הילדודס שלי הספיקו לצאת לחופש ועכשיו אני בבית כל יום כלללללל היום עם 3 פעוטות מתוקים מצחיקים ומתישים :)
את עוגיות הצ'וקלט צ'יפס הסטנדרטיות אני לא מחבבת וכך גם ילדי, תקראו לי משוגעת אבל משהו בטקסטורה הקראנצ'ית שלהן עושה לי צמרמורת. כיוון שהבצק של העוגיות האלה כל כך קל להכנה, עם מינימום מצרכים, הוא מהווה גם תעסוקה מצויינת לימי הקיץ החמים שבהם אנחנו כולנו "תקועים" בבית מפאת החום. הילדים אוהבים לשחק עם הבצק הזה, לעשות ממנו כדורים, לשלוף ממנו את הצ'וקלט צ'יפס ולהגניב אותם מהר לפה (לפני שאמא תשים לב...) ואני מוכרחה להודות, גם אני אוהבת לטעום (רק טיפונת אני נשבעת!)מהבצק הזה ככה כמו שהוא - מאד מזכיר לי את הימים שבהם יכולתי לשבת לבד עם כפית, קרטון בן אנד ג'ריס בטעם cookie dough וסרט בנות רומנטי.
אני מתריעה מראש - זה איננו מתכון דיאטטי אבל הוא כל כך טעים ופשוט ובימים טרופים אלו פינוק מתוק שומר על רגיעה יחסית בבית :)
אז יאללה לאפייה!

מרכיבים:
225 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח לבן
1 שקית (100 גר') אבקת סוכר
כוס צ'וקלט צ'יפס
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במיקרוגל בתוך קערית.
מוסיפים לקערית את תמצית הווניל, מערבבים ומניחים בצד עד שהתערובת מתקררת.
לקערה ניפרדת מנפים את הקמח,מוסיפים את הסוכר והצ'וקלט צ'יפס.
מוסיפים את תערובת החמאה והווניל הפושרת לקערה, ומערבבים את הכל בידיים עד שמתקבל גוש בצק נעים לעבודה וקצת מתפורר. (בערך 2 דקות לישה קלה ומהירה ביד).
מכינים כדורים קטנים ומשטחים אותם מעט בעדינות (החלק החביב על הילדים).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, אופים כעשר דקות או עד שקצוות העוגיות מתחילות להזהיב.
העוגיות יהיו רכות כשתוציאו אותם מהתנור ויתקשו מעט כשיתקררו.
הערות:
אפשר בהחלט להשתמש בשוקולד מריר שחותכים לקוביות בעזרת סכין, וזה מה שהייתי עושה אם לא היו לי 3 קטנטנים שמתרוצצים לי ברחבי המטבח :), הצו'קלט צ'יפס המוכנים פשוט הופכים את התהליך למהיר וקל יותר (וכאמור הילדים ממש מאוהבים בהם).
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה