כיון שאני במגמת צימצום קלוריות בתפריט שלי (המילה דיאטה עושה לי פריחה ושולחת אותי ישר למקרר) אני משתדלת מאד להימנע ממתוקים מכל סוג. הדרך כי טובה מבחינתי לא לאכול מתוקים היא להכין אותם:), באופן מסתורי זה סותם לי את התאבון לחלוטין! כך שהשבוע אני בקדחת פינוקים לילדים וגם למבוגר הנוסף בבית.
אחד מהשובבים שלי חולה היום, אז החלטתי לפנק אותו במה שהוא מכנה "העוגה של דורה" כי יש פרק בדורה בו מכינים עוגת בננות ושוקולד.
חברי האמריקאים אוהבים לקרוא לעוגות הבננות "לחם בננות" וכיון שהם הכירו לי את הקונספט הזה, אני ממשיכה במסורת ומכנה את זה לחם - אבל שיהיה ברור - זו לגמרי עוגה בחושה, גבוהה אמנם ובמרקם קצת יותר מלא אבל עדיין מדובר בעוגה סופר טעימה וממכרת, ולראיה - מהעוגה שבתמונה שהוכנה היום בצהריים, נותרו בערך 2 פרוסות.
כמה הערות מקדימות למתכון:

חברי האמריקאים אוהבים לקרוא לעוגות הבננות "לחם בננות" וכיון שהם הכירו לי את הקונספט הזה, אני ממשיכה במסורת ומכנה את זה לחם - אבל שיהיה ברור - זו לגמרי עוגה בחושה, גבוהה אמנם ובמרקם קצת יותר מלא אבל עדיין מדובר בעוגה סופר טעימה וממכרת, ולראיה - מהעוגה שבתמונה שהוכנה היום בצהריים, נותרו בערך 2 פרוסות.
כמה הערות מקדימות למתכון:
- אם אין נוטלה בבית אפשר בהחלט להשתמש גם בשוקולד השחר - יוצא טעים לא פחות (ואגב אני משתמשת בממרח אגוזי הלוז של שוקולד השחר, זול ב50% מנוטלה, תוצרת כחול לבן :) ובהחלט דומה למקור).
- לגירסת פרווה לעוגה- אפשר להשתמש בממרח שוקולד פרווה.
- בדרך כלל אני משתמשת בקמח לבן רגיל, היום הקמח היחיד שהיה לי בבית היה קמח חלה, ויצא טעיםםםםם, אני מאד אוהבת את הקלילות והאוריריות שהקמח הזה מקנה למאפים, ממליצה לנסות.
- ברגע שמוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים, מומלץ לערבב רק עד התגבשות עיסה אחידה ולא להרבות בערבוב כדי לשמור על טקסטורה קלילה ואורירית יותר.
- אני משתמשת בתבנית מאורכת המיועדת ללחם (אנגליש קייק רחבה וגבוהה) שאת תחתיתה אני מרפדת בנייר אפיה, במידה ואין ברשותכם תבנית כזו ואתם משתמשים באינגליש קייק החד פעמיות הצרות, חלקו את התערובת ל2 תבניות וקצרו את זמן האפיה.
- חשוב לעקוב במהלך האפיה אחרי העוגה, לוודא שהחלק העליון לא נשרף בזמן שהתחתון עוד לא אפוי. המרקם המתקבל הוא לח אך מגובש.
מרכיבים:
2 כוסות קמח לבן (או קמח חלה)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים טרופות
1/3 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
4 בננות בשלות מעוכות למחית
1/4 כוס נוטלה
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפיה, קינמון.
מוסיפים את הסוכר החום והלבן ומערבבים.
בקערה ניפרדת מערבבים את השמן, הביצים ותמצית הוניל.
מוסיפים את מחית הבננה לתערובת החומרים היבשים.
מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לקערה ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה (לא להרבות בערבוב!)
את התערובת מעבירים לתבנית מאורכת ומשומנת.
בעזרת כפית מטפטפים את הנוטלה לתוך התערובת שבתבנית ובעזרת סכין בוחשים אותה פנימה בעדינות.
בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, אופים את העוגה כ45 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
במידה וחלקה עליון של העוגה משחים מאד וחלקה התחתון עוד לא אפוי, כסו את העוגה בנייר אלומיניום והמשיכו באפיה.
הניחו לעוגה להצטנן כעשר דקות - ויאללה להסתער!
בתאבון.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה