זאת השאלה שהטרידה אותי מאז שבן הדקה לשלוש שלי החליט שהוא מחרים בשר באופן גורף טוטאלי ועקבי. זה קרה כבר לפני שנה, ומאז ניסיונות הסוואה של בשר בכל מיני דרכים ואופנים נכשלו שוב ושוב. אפילו את הגרגירים המיקרוסקופים של הבשר הטחון שבתערובת האורז בקישואים ממולאים הוא איבחן וסרב לאכול.
על סף יאוש פניתי לרופאת הילדים שלנו שהיא בניגוד אלי - טיפוס מאד רגוע כשזה מגיע לילדים :), היא עדכנה אותי שאין שום סיבה להילחץ ואפשר ורצוי למצוא תחליפים מהטבע שיספקו לילד את הברזל והחלבון שלכאורה היה מקבל מהבשר.
מאז התחילה אצלי נבירה (קצת אובססיבית אני מודה) באתרי מתכונים צמחוניים וטבעוניים, ובכלל באתרים הקשורים לתזונה בריאה, כדי ללמוד את הנושא קצת יותר לעומק, ולגלות מתכונים שהצמחוני הקטן שנוצר לי בבית וגם שאר המשפחה יוכלו להנות מהם.
גילוי נאות - לדעתי את סרבנות הבשר ירש הילד ממני ואמא שלי שמחה בכל הזדמנות להזכיר לי שגם אני הייתי ממררת את חייה כשזה הגיע לאוכל - קארמה בייבי...
כל צמחוני, ועוד יותר מכך טבעוני מתחיל יודע שהמקום להתחיל בו הוא קטניות. המזווה שלי נראה כמו מדף הקטניות בסופר, אני אוהבת קטניות בצורתן המקורית ועוד יותר אוהבת לגלות מתכונים שעושים בהן שימוש לא שיגרתי.
אחד ההההמתכונים הההפופלארים אצלי בבית הוא המתכון של נופר יערי מהבלוג הטבעוני (המצוין) "לא על החסה לבדה", המתכון לקציצות (שבתמונה) כרובית ועדשים כתומות. במתכון העדשים הכתומות מושרות למשך לילה ואז ניטחנות במעבד מזון.התוצאה המתקבלת היא מעין "משחת" עדשים שהשימוש בה מעבר לטעם, מחליף את הביצה שבדרך כלל משמשת כדבק בקציצות. הקציצות המתקבלות הן שמנמנות וטעימות בעלות מירקם שמזכיר בעיניי את קציצות העוף שאהובות על ילדים בדרך כלל.
אני משלבת את הקציצות האלה בארוחה לצד תבשיל אורז ועדשים (מתכון בהמשך) או לצד תבשיל חומוס וירקות (שבתמונה), בליווי טחינה ביתית, ארוחה מזינה מלאה וטעימהההה.
הנה קישור למתכון הניפלא הזה:
קציצות כרובית ועדשים כתומות (נופר יערי)
כמה הערות שלי:
עקב ניסיון לצמצם צריכת קמח חיטה בתזונה האישית שלי, וכיוון שגם אני כל כך אוהבת את הקציצות האלה, המרתי את 2 כפות הקמח שמצויינות במתכון - ב2 כפות שיבולת שועל שטחנתי במעבד מזון. את פרורי הלחם ניתן להמיר בפרורי לחם כוסמין.
כיוון שאצלי בבית לא מאד אוהבים אוכל מלוח - צימצמתי משמעותית את כמות המלח המומלצת במתכון מכף לחצי כפית, יצא סופר טעים.
זרעי כוסברה- אין לי בבית, משתמשת בכוסברה טריה (או בטריק קטן שאמא שלי לימדה אותי , כוסברה שקצצתי והקפאתי).
תבשיל אורז ועדשים כתומות:
המרכיבים:
כוס אורז פרסי
חצי כוס עדשים כתומות
בצל בינוני קצוץ
כפית מלח
3 וקצת כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל עד שקיפות במעט שמן
מוסיפים את האורז מטגנים כדקה עם הבצל
מוסיפים את העדשים והמלח
מוסיפים את המים הרותחים (אם משתמשים בעדשים מלאות כמו שקונים בחנויות תבלינים וטבע, ולא בעדשים החצויות שקונים בסופר מומלץ להוסיף עוד קצת מים)
מבשלים בסיר מכוסה עד שהמים ניספגים.
אני אוהבת להגיש עם סלט ירקות עם הרבה לימון - טעיםםםם.
תבשיל חומוס וירקות:
מרכיבים:
כוס גרגירי חומוס שהושרו למשך לילה
2 עגבניות
צרור עלי מנגולד כולל הגבעולים (אני בתבשיל הזה משתמשת בעיקר בגבעולים)
בצל גדול
פילפל אדום קצוץ
כפית רסק עגבניות
מלח, פילפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה - לפי טעמכם.
אופן הכנה:
אני בעיקרון אוהבת לבשל את החומוס קודם בניפרד - להביא לרתיחה ולשפוך את המים.
את החומוס המבושל משאירים בצד בינתיים.
מחממים מעט שמן, מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את המנגולד והפילפל ומבשלים עד ריכוך על אש נמוכה.
מוסיפים את החומוס וכפית רסק עגבניות. אם לא נשארו מספיק נוזלים בסיר (שהופרשו מהמנגולד) מוסיפים מעט מים ותבלינים לפי הטעם.
מבשלים עוד כעשרים דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.
בתאבון!
על סף יאוש פניתי לרופאת הילדים שלנו שהיא בניגוד אלי - טיפוס מאד רגוע כשזה מגיע לילדים :), היא עדכנה אותי שאין שום סיבה להילחץ ואפשר ורצוי למצוא תחליפים מהטבע שיספקו לילד את הברזל והחלבון שלכאורה היה מקבל מהבשר.
מאז התחילה אצלי נבירה (קצת אובססיבית אני מודה) באתרי מתכונים צמחוניים וטבעוניים, ובכלל באתרים הקשורים לתזונה בריאה, כדי ללמוד את הנושא קצת יותר לעומק, ולגלות מתכונים שהצמחוני הקטן שנוצר לי בבית וגם שאר המשפחה יוכלו להנות מהם.
גילוי נאות - לדעתי את סרבנות הבשר ירש הילד ממני ואמא שלי שמחה בכל הזדמנות להזכיר לי שגם אני הייתי ממררת את חייה כשזה הגיע לאוכל - קארמה בייבי...
כל צמחוני, ועוד יותר מכך טבעוני מתחיל יודע שהמקום להתחיל בו הוא קטניות. המזווה שלי נראה כמו מדף הקטניות בסופר, אני אוהבת קטניות בצורתן המקורית ועוד יותר אוהבת לגלות מתכונים שעושים בהן שימוש לא שיגרתי.
אחד ההההמתכונים הההפופלארים אצלי בבית הוא המתכון של נופר יערי מהבלוג הטבעוני (המצוין) "לא על החסה לבדה", המתכון לקציצות (שבתמונה) כרובית ועדשים כתומות. במתכון העדשים הכתומות מושרות למשך לילה ואז ניטחנות במעבד מזון.התוצאה המתקבלת היא מעין "משחת" עדשים שהשימוש בה מעבר לטעם, מחליף את הביצה שבדרך כלל משמשת כדבק בקציצות. הקציצות המתקבלות הן שמנמנות וטעימות בעלות מירקם שמזכיר בעיניי את קציצות העוף שאהובות על ילדים בדרך כלל.
אני משלבת את הקציצות האלה בארוחה לצד תבשיל אורז ועדשים (מתכון בהמשך) או לצד תבשיל חומוס וירקות (שבתמונה), בליווי טחינה ביתית, ארוחה מזינה מלאה וטעימהההה.
הנה קישור למתכון הניפלא הזה:
קציצות כרובית ועדשים כתומות (נופר יערי)
כמה הערות שלי:
עקב ניסיון לצמצם צריכת קמח חיטה בתזונה האישית שלי, וכיוון שגם אני כל כך אוהבת את הקציצות האלה, המרתי את 2 כפות הקמח שמצויינות במתכון - ב2 כפות שיבולת שועל שטחנתי במעבד מזון. את פרורי הלחם ניתן להמיר בפרורי לחם כוסמין.
כיוון שאצלי בבית לא מאד אוהבים אוכל מלוח - צימצמתי משמעותית את כמות המלח המומלצת במתכון מכף לחצי כפית, יצא סופר טעים.
זרעי כוסברה- אין לי בבית, משתמשת בכוסברה טריה (או בטריק קטן שאמא שלי לימדה אותי , כוסברה שקצצתי והקפאתי).
תבשיל אורז ועדשים כתומות:
המרכיבים:
כוס אורז פרסי
חצי כוס עדשים כתומות
בצל בינוני קצוץ
כפית מלח
3 וקצת כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל עד שקיפות במעט שמן
מוסיפים את האורז מטגנים כדקה עם הבצל
מוסיפים את העדשים והמלח
מוסיפים את המים הרותחים (אם משתמשים בעדשים מלאות כמו שקונים בחנויות תבלינים וטבע, ולא בעדשים החצויות שקונים בסופר מומלץ להוסיף עוד קצת מים)
מבשלים בסיר מכוסה עד שהמים ניספגים.
אני אוהבת להגיש עם סלט ירקות עם הרבה לימון - טעיםםםם.
תבשיל חומוס וירקות:
מרכיבים:
כוס גרגירי חומוס שהושרו למשך לילה
2 עגבניות
צרור עלי מנגולד כולל הגבעולים (אני בתבשיל הזה משתמשת בעיקר בגבעולים)
בצל גדול
פילפל אדום קצוץ
כפית רסק עגבניות
מלח, פילפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה - לפי טעמכם.
אופן הכנה:
אני בעיקרון אוהבת לבשל את החומוס קודם בניפרד - להביא לרתיחה ולשפוך את המים.
את החומוס המבושל משאירים בצד בינתיים.
מחממים מעט שמן, מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את המנגולד והפילפל ומבשלים עד ריכוך על אש נמוכה.
מוסיפים את החומוס וכפית רסק עגבניות. אם לא נשארו מספיק נוזלים בסיר (שהופרשו מהמנגולד) מוסיפים מעט מים ותבלינים לפי הטעם.
מבשלים עוד כעשרים דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.
בתאבון!
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה