אחרי כל הבישולים והאוכל של סוף השבוע, אני אוהבת להתחיל את השבוע החדש במשהו קליל ומהיר לארוחת ערב.
אם אתם כמוני אז עד לפני כמה שנים הדבר היחיד שידעתם על דלורית זה שפעם בילדותנו הרחוקה ציפי שביט פירסמה אותה. הייתי צריכה לבלות את חג ההודיה האמריקאי בניו יורק בשביל לגלות שהדלורית (שבואו נודה באנגלית יש לה שם הרבה יותר מגרה - Butternut Squash) יכולה להפוך לקינוחים מתוקים ועדינים כמו פאי מדהים וגם לביבות רכות אוריריות וכתמתמות. יש עוד המון דברים לעשות עם דלורית אבל זה כבר בפוסטים אחרים (של אמצע שבוע אולי?)
מעבר לכך שהיא טעימה להפליא, יש 2 דברים נוספים שאני מאד אוהבת בדלורית:
1. היא הרבה יותר זולה מאחותה הגדולה הדלעת ואפשר להשתמש בה באופנים דומים מאד (במרק לקוסקוס למשל).
2. הכי חשוב - היא עשירה מאד מאד בערכים תזונתיים - ויטמין A בשפע, ויטמין C, חומצה פולית, סידן, דלה בקלוריות ושומנים ,טעימה כבר אמרתי??
כיון שאני תמיד מחפשת דרכים "ערמומיות" לגרום לילדים שלי לאכול עוד ירקות חוץ ממלפפון ועגבניה, הלביבות האלה מבחינתי הן פיתרון מעולה.
המתכון הזה אמנם מצריך טיגון, אבל מדובר בטיגון מהיר ובסופו לביבה טעימה טעימה שהילדים אוכלים ככה כמו שהיא, ואני אוהבת להשתמש בה כמשהו מתוק ליד הקפה (זה שמחזיק אותי ערה עד שכל הקטנטנים מפוזרים במיטות וחולמים חלומות מתוקים). אפשר גם להגיש אותה כתוספת חביבה בזמן ארוח ,עם מיטבל ציזיקי או מיטבל שמנת חמוצה ועירית.
ההכנה עצמה של הלביבות היא מאד פשוטה, הדבר היחיד שמוסיף קצת טירחה הוא הבישול מראש של הדלורית.
אם אני מתכננת מראש להכין אותה - אני הרבה פעמים מבשלת אותה יום קודם ושומרת במקרר עד השימוש.
קדימה לעבודה:
לביבות דלורית
מרכיבים:
דלורית אחת בינונית מבושלת ומעוכה לפירה.
2 כוסות קמח לבן
קורט מלח
3 כפות סירופ מייפל (אמיתי!)
חצי כפית אבקת אפיה
1 כוס חלב
1 ביצה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה ערבבו - קמח, אבקת אפיה וקורט מלח
בקערה אחרת ערבבו - חלב, ביצה, סירופ מייפל
שיפכו בעדינות את התערובת הנוזלית לקערת החומרים היבשים
הוסיפו לתערובת את מחית הדלורית
חממו מחבת עם שמן, ורק כאשר הוא חם - בעזרת כף העבירו מעט מהתערובת למחבת (בערך 4 לביבות בכל פעם)
הלביבות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שחום מ2 הצדדים.
בתאבון!
אם אתם כמוני אז עד לפני כמה שנים הדבר היחיד שידעתם על דלורית זה שפעם בילדותנו הרחוקה ציפי שביט פירסמה אותה. הייתי צריכה לבלות את חג ההודיה האמריקאי בניו יורק בשביל לגלות שהדלורית (שבואו נודה באנגלית יש לה שם הרבה יותר מגרה - Butternut Squash) יכולה להפוך לקינוחים מתוקים ועדינים כמו פאי מדהים וגם לביבות רכות אוריריות וכתמתמות. יש עוד המון דברים לעשות עם דלורית אבל זה כבר בפוסטים אחרים (של אמצע שבוע אולי?)
מעבר לכך שהיא טעימה להפליא, יש 2 דברים נוספים שאני מאד אוהבת בדלורית:
1. היא הרבה יותר זולה מאחותה הגדולה הדלעת ואפשר להשתמש בה באופנים דומים מאד (במרק לקוסקוס למשל).
2. הכי חשוב - היא עשירה מאד מאד בערכים תזונתיים - ויטמין A בשפע, ויטמין C, חומצה פולית, סידן, דלה בקלוריות ושומנים ,טעימה כבר אמרתי??
כיון שאני תמיד מחפשת דרכים "ערמומיות" לגרום לילדים שלי לאכול עוד ירקות חוץ ממלפפון ועגבניה, הלביבות האלה מבחינתי הן פיתרון מעולה.
המתכון הזה אמנם מצריך טיגון, אבל מדובר בטיגון מהיר ובסופו לביבה טעימה טעימה שהילדים אוכלים ככה כמו שהיא, ואני אוהבת להשתמש בה כמשהו מתוק ליד הקפה (זה שמחזיק אותי ערה עד שכל הקטנטנים מפוזרים במיטות וחולמים חלומות מתוקים). אפשר גם להגיש אותה כתוספת חביבה בזמן ארוח ,עם מיטבל ציזיקי או מיטבל שמנת חמוצה ועירית.
ההכנה עצמה של הלביבות היא מאד פשוטה, הדבר היחיד שמוסיף קצת טירחה הוא הבישול מראש של הדלורית.
אם אני מתכננת מראש להכין אותה - אני הרבה פעמים מבשלת אותה יום קודם ושומרת במקרר עד השימוש.
קדימה לעבודה:
לביבות דלורית
מרכיבים:
דלורית אחת בינונית מבושלת ומעוכה לפירה.
2 כוסות קמח לבן
קורט מלח
3 כפות סירופ מייפל (אמיתי!)
חצי כפית אבקת אפיה
1 כוס חלב
1 ביצה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה ערבבו - קמח, אבקת אפיה וקורט מלח
בקערה אחרת ערבבו - חלב, ביצה, סירופ מייפל
שיפכו בעדינות את התערובת הנוזלית לקערת החומרים היבשים
הוסיפו לתערובת את מחית הדלורית
חממו מחבת עם שמן, ורק כאשר הוא חם - בעזרת כף העבירו מעט מהתערובת למחבת (בערך 4 לביבות בכל פעם)
הלביבות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שחום מ2 הצדדים.
בתאבון!
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה